Испратете ни е-пошта
Вести

Најчесто поставувани прашања

Дали ATS може да се управува рачно?

Оваа опрема може да се користи во неколку ситуации кога прекините на електричната енергија се забранети. Покрај тоа, тој обезбедува флексибилност за ракување со ATS и рачно или автоматски.

Каде се користат прекинувачите за автоматски пренос?

CHYT ATS (прекинувач за автоматско пренесување) најчесто се користи во близина на резервен генератор за да му овозможи на генераторот да обезбеди привремена електрична енергија ако примарниот извор на електрична енергија стане нефункционален.

Како ATS работи електрично?

CHYT ATS, кратенка од Automatic Transfer Switch, е уред кој автоматски го префрлува напојувањето со електрична енергија од неговиот главен извор на резервен извор кога ќе открие дефект или прекин во првиот.

Која е разликата помеѓу АТС и МТС?

Главната разлика помеѓу MTS и ATS е тоа што додека MTS треба рачно да се префрли за да ги промени изворите на енергија, ATS може да ја следи електричната енергија и автоматски да ги менува изворите во случај на прекин на струја.

Што е испреплетување во прекинувачот?

Механички испреплетените прекинувачи се дизајнирани да спречат истовремено поврзување на двата извори на енергија со товарот. Ова се постигнува преку систем за испреплетување кој механички го оневозможува движењето на рачката на едниот прекинувач од положбата „Исклучено“ додека другиот прекинувач е во положбата „Вклучено“.
Е-пошта
czz@chyt-solar.com
тел
+86-15058987111
Мобилен
+86-15058987111
Адреса
Опрема за тестирање Џингтаи, индустриска зона Ксијангјанг, град Лиуши, град Лекинг, град Венжоу, провинција Жеџијанг
X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept